Downsize

Minimalt Aftryk

Downsize

Downsizing er kunsten at reducere i sine ejendele.


Det kan der være mange årsager til at gøre. Den mest moderne og trendy årsag til at downsize er at følge den japanske organisator og forfatter Mari Kondo's fokus på at rydde op i sin bolig for at rydde op i sit liv. Det er der mange fordele ved, men det er ikke denne årsag, som vi har fokus på hos Minimalt Aftryk.


Her inspirerer vi til at downsize sin blodmed henblik på at leve med mindre forbrug, større værdsættelse af ressorcer og dermed afgive et mindre aftryk på vores omgivelser.

Gratis hæfte med praktisk guide til downsizing

Er downsizing ikke bare det samme som at rydde op? 

NEJ!


Når du rydder op flytter du en ting fra ét sted til et andet, men antallet af ejendele er det samme. Når du downsizer går du bogstaveligt talt ned i størrelse; dvs at ting bliver afskaffet, hvis de ikke skaber værdi for dig eller - som vi promoverer her - hvis materialet er miljøskadende eller ikke biologisk nedbrydeligt. Det betyder, at når du er færdig med processen, vil du have et slankere hjem med færre genstande og større bevidsthed om de ressourcer, du bruger.

Der er forskellige metoder til downsizing. Her promoverer vi en metode, der sætter fokus på naturressourcer, miljøvenlighed og en livsstil uden overforbrug. 


Du er velkommen til vores hæfte med gennemgang af de forskellige metoder og vejledning trin for trin. Det er ganske gratis og kan hentes lige ovenover.


Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte os på kontakt@minimaltaftryk.dk.Testimonials

Jeg har altid været et rodehoved, selvom jeg har forsøgt at holde styr på det hele. Men det at downsize har for alvor lavet om på min måde at være i mit hjem på. Nu behøver jeg ikke rydde op mere, for det hele har sin plads.


            - Sara Eskildsen, 38 år

Efter jeg havde downsizet gik jeg fra at overveje at flytte til noget større til pludselig at have for meget plads. 


          - Morten Rahbek, 30 år

Det var en vildt hård proces og tog langt mere tid, end vi havde forestillet os, men belønningen opvejer det hele. Vi har fået god samvittighed, fordi vi ved, at vores hus er miljøvenligt og at vi ikke har mere, end vi har brug for. Det er befriende.


                    - Lasse og Katarina,

                                  42 og 40 år

Min veninde havde downsizet (....), så jeg ville gerne prøve. Mit tøj tog en hel uge! Men det er en kæmpe lettelse. Og mine hovedpiner er ligesom gået væk.


        - Charlotte Lauritsen, 23 år

Jeg fik nærmest startet en trend blandt mine venner. 


           - Jesper, 26 år

Vi kan også anbefale:


"Magisk oprydning" af Marie Kondo


"Ryd op i dit liv" af Alexandra Chauran


"Ryd op i dit liv" af Werner Tiki Künstenmacher

© All rights reserved.

Leder også bloggen nataschabahn.com

Minimalt Afrtyk støtter TEACHinnovation